Kuvajtska država ušla u AIK banku

Kuvajtska državna investiciona kompanija je novi investitor u vlasničkoj strukturi niške AIK banke.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2010.

12:58

Default images

Nakon što su se saldirale transakcije od prošle trgovačke nedelje, podaci iz Centralnog registra pokazuju da je u vlasničku strukturu AIK banke ušla državna investiciona kompanija iz Kuvajta kupivši 0,10 odsto udela.

Svoje pozicije je pojačala i austrijska Unicredit banka dok se na strani prodaje nalazi luksemburški ING i domaće trgovačko preduzeće Angrokolonijal.

Poslednjih dana promet akcijama AIK banke je značajnije smanjen i kreće se oko milion dinara. Nešto veći promet, od preko 6 miliona dinara, zabeležen je u četvrtak. Cena akcije se nije značajnije menjala i kreće se između 2.800 i 2.900 dinara.

Niška banka je skrenula posebnu pažnju investicione javnosti u julu kada je objavljeno da njen najveći vlasnik, grčka ATE banka sa udelom od 20 odsto, nije uspela da prođe stress-testing koji je sproveden na nivou Evropske unije.

Prema ceni sa jučerašnjeg trgovanja, tržišna kapitalizacija najprofitabilnije banke na Beogradskoj berzi iznosi 23,4 milijarde dinara što je oko 222 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: