Veliko interesovanje za postsezonu

Svi koji žele da na letovanje odu u septembru ili početkom oktobra trebalo bi da požure s rezervisanjem željene destinacije.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 23.08.2010.

13:34

Default images

Većina turističkih aranžmana za letovanje u postsezoni rasprodata je, kažu u turističkim agencijama.

Da je ove godine poraslo interesovanja putnika za letovanje u postsezoni, potvrđuje i Milica Žarković iz turističke agencije „Kon Tiki“. Ona kaže da je većina destinacija već rezervisana.

"Aranžmana ima još malo, tako da treba požuriti i uplatiti letovanje. Cene aranžmana su u postsezoni niže za 20 i više odsto, zavisno od destinacije i datuma polaska. Ove godine vlada veliko interesovanje za Egipat, Tunis, tursko i grčko more. Putnici se odlučuju za ovaj period jer su gužve manje, temperature su prijatnije, a more je toplo. Zbog pojačanog interesovanja turista za letovanje u septembru, pojačali smo i čarter letove ka najtraženijim destinacijama", naglašava Milica Žarković.

Na odlazak na letovanje u septembru i oktobru najviše se odlučuju starije generacije i porodice s malom decom, prenosi iskustvo Aleksandar Vučković iz „Argusa“.
"Sezona je uglavnom rezervisana za mlade, a u septembru najviše letuju starije generacije i porodice s manjom decom jer su manje gužve, a i klima je prijatnija. Svi hoteli u septembru i oktobru spuštaju cene, tako da se za manje novca, u odnosu na jul i avgust, može izabrati željena destinacija", ističe Vučković.

Većina putnika koji su želeli da letuju u septembru, kaže naš sagovornik, uplatili su letovanje još početkom sezone, jer sigurno iz iskustva znaju koje su sve prednosti odmora u postsezoni.

U agenciji „Big blu“ kažu da je ove godine poraslo interesovanje za Španiju, upravo zbog ukidanja viza, a da je takođe veliko interesovanje zabeleženo za Antalijsku regiju u Turskoj za koju ova agencija ima 230 hotela u ponudi.

"Septembar i oktobar su meseci pogodni za porodice koje idu s decom na letovanje jer mogu dosta da uštede. Primera radi za hotel s pet zvezdica u Kemeru sa ultra „ol inkluziv“ ponudom, avionskim prevozom i svim transferima treba izdvojiti 499 evra po osobi", ističe Zlatica Ivanović šef poslovnice turističke agencije „Big blu“.

Direktor prodaje u turističkoj agenciji „Džoli“ Branko Tucakov kaže da se ove godine preko njihove agencije najviše turista u postsezoni odlučilo da letuje u Egiptu, Tunisu i na Majorci.

"Većina aranžmana je već rasprodata, tako da treba požuriti s rezervisanjem. Za septembar nam je najtraženiji apartmanski smeštaj, jer u ovo vreme na letovanje najviše idu porodice s malom decom, a njima pogoduje takav smeštaj", rekao je Tucakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: