Jat potražuje imovinu u Hrvatskoj

Jat ervejz traži povraćaj svoje imovine U Hrvatskoj, u vrednosti 60 miliona evra, potvrdio je generalni direktor "Jat ervejza" Srdjan Radovanović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.08.2010.

13:09

Default images

Radovanović navodi da je kompletna imovinsko - pravna dokumentacija o imovini "Jat ervejza" u Hrvatskoj ranije predata nadleženim institucijama u Srbiji,

"Po tom pitanju za sada nije mnogo učinjeno", tvrdi Radovanović.

"Mi smo zbog toga rešili da sami pokrenemo pitanje naše imovine, pa smo Državnom odvjetništvu u Zagrebu prošle godine, vrlo brzo posle mog dolaska na čelo "Jat ervejza", podneli zahtev za mirno rešavanje spora, kao i svu moguću dokumentaciju kojom potvrđujemo vlasništvo nad našom imovinom", objasnio je Radovanović.

"Ako uzmemo u obzir činjenicu da je od one imovine 'Jat ervejza', kao pravnog sledbenika „Jugoslovenskog aerotransporta", koja je ostala u Hrvatskoj, najvećim delom formirana 'Kroacija erlajnz' i da mi pravnim putem potražujemo od Republike Hrvatske da nam se ta imovina vrati, onda je jasno da i hrvatska aviokompanija učestvuje u tom sporu", tvrdi on.

Čelnik našeg nacionalnog avioprevoznika podseća da "Jat ervejz" u Hrvatskoj poseduje 8.560 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, među kojima su 67 stanova, hotel i pomoćni objekti za održavanje aviona.

"Kao ozbiljna i odgovorna kompanija, nastojaćemo i ubuduće da pravnim putem rešimo pitanje potraživanja imovine koja nam pripada, a čija bi sredstva mogla biti iskorišćena za dalje investicije i razvoj 'Jat ervejza", rekao je Radovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: