BEK: Umesto viršli deliće plate

Menadžment klanice BEK u Zrenjaninu nedavno je zaposlenima podelio viršle umesto plate, ipak direkor Žarko MIlidragović najavljuje novu proizvodnju.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2010.

16:10

Default images

Pokrajinski skretarijat klanici BEK odobrio je subvencija za zapošljavanje 120 radnika u iznosu od 130.000 dinara.

"Reč je o bespovratnim sredstvima, a naša obaveza je da radnike držimo na poslu najmanje dve godine i za njih plaćamo sve poreze i doprinose", izjavio je Milidragović,

On napomimnje i da je garanciju za ovaj aranžman pokrajinskim vlastima dala je gradska uprava Zrenjanina, pošto se klanica nalazi u reorganizaciji. Po Milidragovićevim rečima, izbor radnika uveliko traje, a početak proizvodnje konzervi u klanici planira se krajem ove nedelje.

O paketima viršli i mesnih prerađevina za radnike, što je uzbudilo javnost, kaže da je to nagrada za volontere koji su se zatekli na uređenju fabričkog kruga...

Gradski odbor SDP Srbije-Ravnopravnost, povodom situacije u BEK, oglasio se saopštenjem u kojem se osuđuje nebriga pravosudnih organa i lokalne samouoprave za prava radnika i iznosi zabrinutost zbog kršenja zakona.

Pravno je nemoguće da BEK izađe iz stečaja dok ne okonča sve sudske postupke. A još se čeka odluka suda povodom tužbe više od 100 bivših radnika koji potražuju plate iz ranijih godina.

"I dalje tvrdimo da iza podnosioca plana reorganizacije - preduzeća ”Alfa logistik” - stoji familija Beštić iz Čajetine, koja je 2006. učestvovala u privatizaciji BEK. Od tada klanica tone, gomilaju se gubici, a radnici su nepotrebno postali žrtve tranzicije", ističu GO SDP-Ravnopravnost, kojem nije jasno ni kako se na čelu klanice ponovo našao Milidragović, koji je direktor BEK već godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: