Rast premije Delta Đeneralija

Delta Đenerali osiguranje je za prvih šest meseci ostvarilo ukupnu premiju od 5,3 milijarde dinara, što je za osam odsto više nego u istom periodu prošle godine

Izvor: Beta

Subota, 07.08.2010.

11:03

Default images

Kako je saopštila ta kompanija, premija životnog osiguranja porasla za 13,6 odsto, a neživotnog za 6,6 procenata.

Predsednik Upravnog odbora i generalni direktor Delta Đenerali osiguranja Nebojša Divljan istakao je da je i pored ekonomske krize prva polovina godine završena "dobrim rastom".

"Imali smo rast premije od osam odsto i to je dobar rezultat, posebno imajući u vidu da je po preliminarnim rezultatima ukupno tržište poraslo za oko četiri procenta", kazao je Divljan.

On je dodao i da "tržište neće zabeležiti značajnija pomeranja ukoliko se ne postave novi zakonski okviri poslovanja i ne podstakne segment životnih osiguranja", zbog čega očekuje da će predlog poreskih olakšica koji su predložili državi, uskoro dobiti pozitivan odgovor.

Prema listi magazina Forčun, Đenerali grupa, u okviru koje posluje Delta Đenerali osiguranje, sa 126 milijardi dolara prihoda nalazi se na 19. mestu liste 500 najvećih svetskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: