Od banaka građevini 14,5 mlrd. RSD

Na javni poziv da učestvuju u programu vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije, prijavilo se sedam poslovnih banaka sa ukupno 14,5 milijardi dinara.

Izvor: Beta

Sreda, 23.06.2010.

09:44

Default images

Sredstvima koja su namenjena za taj program finansiraće se važni građevinski projekti u gradovima i opštinama iz cele Srbije, navodi Ministarstvo ekonomije.

Finansiraće se izgradnja i rekonstrukcija škola i obdaništa, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, stanova, sportskih objekata, institucija kulture i drugih objekata od javnog značaja.

Banka Inteza će učestvovati sa 3,5 milijardi dinara, AIK banka sa tri milijarde dinara, Komercijalna sa 2,5 milijardi dinara, Unikredit bank sa dve milijarde dinara, Sosiejte ženeral banka sa 1,5 milijardi dinara, dok će Eurobanka EFG i Folksbanka učestvovati sa po milijardu dinara u tom programu.

U saopštenju se navodi da se narednih dana očekuje da Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja objavi javni poziv lokalnim samoupravama da predlože projekte koji bi bili finansirani sredstvima prikupljenim u okviru ovog Programa.

Iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja podsećaju da su 11. juna objavili prvi javni poziv iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije za izbor poslovnih banaka.

Vlada Srbije usvojila je 3. juna Program vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije koji će biti realizovan u narednih godinu i po dana. Za podršku građevinskoj industriji ukupno će biti izdvojeno 18 milijardi i 125 miliona dinara, od čega će Republika Srbija i opštine obezbediti po 10 odsto, a poslovne banke 80 odsto sredstva za finansiranje projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: