Mrkonjić: Obilaziću gradilišta!

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da je uglavnom zadovoljan dinamikom izvođenja radova na severnom kraku Koridora 10.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2010.

13:38

Default images

On je najavio da će jednom u svakih 15 dana obilaziti gradilišta na tom putnom pravcu u izgradnji.

Mrkonjić je obišao radove na severnom kraku Koridora 10, od mosta kod Beške preko Novog Sada do "ipsilon" kraka Koridora, odnosno obilaznice oko Subotice.

Ministar je u razgovoru sa radnicima kod mosta Beška izjavio da su Beška, Kelebija i Horgoš trenutno najveća gradilišta u Evropi i pohvalio radnike za dinamiku radova po visokim temperaturama i uprkos problemima koje imaju zbog rasta nivoa Dunava.

Prilikom obilaska radova između 70. i 80. kilometra, na deonici Horgoš-Novi Sad, Mrkonjić je istakao da je zadovoljan dinamikom radova na toj deonici, dok je na deonici između 40. i 50. kilometra, na istoj trasi, tražio da se radovi pojačaju i da radnici rade u dve i tri smene.

On je naglasio da bi radnici trebalo da budu redovno plaćeni i da ne bi trebalo da bude kašnjenja, jer je država obezbedila sva sredstva i ispunjava sve što je dogovoreno, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za infrastrukturu.

Tokom obilaska radova na "ipsilon" kraku Koridora 10, Mrkonjić je naveo da je zadovoljan dinamikom radova na toj tački ističući da je planirano da do Nove godine bude završen krak od Subotice do Kelebije i da rokovi moraju da se poštuju.

Radovi na izgradnji 110 kilometara polu-autoputa na severnom kraku Koridora 10 počeli su 27. aprila i obuhvataju deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš - Novi Sad i deonicu od 24 kilometra između Kelebije i Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: