Nemoralna ideja poskupljenja struje

Poskupljenje struje u trenutku kada su zamrznute plate i penzije bilo bi, u najmanju ruku, nemoralno prema građanima, kaže ministar Slobodan Milosavljević

Izvor: B92

Subota, 12.06.2010.

00:16

Default images

Ministar trgovine i usluga smatra da ne bi trebalo korigovati cene pod kontrolom države dok su zamrznute plate i penzije i ističe da će glasati protiv poskupljenja.

"Cena struje jeste pod direktnim uticajem države i čine je dva elementa, proizvodni troškovi i ono što direktor Elektroprivrede Srbije podvodi pod opravdanost razloga za korekciju cena", kaže on.

Ipak, Milosavljević dodaje da "postoji i element odgovornosti države i EPS-a kao preduzeća u vlasništvu države, kao i odgovornost Vlade prema građanima".

"Ako imamo zamrznute plate i penzije i tendenciju da neće biti odmrznute do kraja godine, onda je u najmanju ruku nemoralno korigovati one cene koje su pod kontrolom države, a to je cena električne energije. Moj stav je da ću biti protiv poskupljenja struje do kraja godine ukoliko plate i penzije ostanu zamrznute", ističe on.

Podsetimo, generalni direktor EPS Dragomir Marković je rekao da ta kompanija nije odustala od zahteva za još jednim poskupljenjem električne energije do kraja godine. Marković je istakao da su se već sada stekli uslovi da struja poskupi za 20 odsto uz napomenu da to ne znači da će EPS zatražiti da struja i poskupi u tom procentu. Koliki procenat će zatražiti EPS znaće se na jesen.

Struja je poslednji put poskupela 1. marta kada su računi za domaćinstva uvećani u proseku za 11 odsto, a za privredu u proseku za devet odsto. Pre toga, cena nije menjana od avgusta 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: