Avramović: Manji porez, veće plate

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Stevan Avramović izjavio je da bi smanjenje poreza na plate doprinelo povećanju zarada radnika.

Izvor: Beta

Nedelja, 02.05.2010.

13:43

Default images

On je rekao da je Unija poslodavaca Vladi Srbije već ukazivala na to da je potrebno smanjiti porez na plate. "Poslodavac daje istu bruto platu, ali ima manje obaveze prema državi i tako radnik može da dobije više. Na taj način postiže se efikasnost u proizvodnji i radu preduzeća", izjavio je Avramović.

On je dodao da preduzeća u Srbiji, zbog problema nekikvidnosti nisu u mogućnoti da sami podižu plate. Prema njegovim rečima, u svakom slučaju smanjenje poreza na plate je dobro za privredu.

Avramović je ocenio da će na taj način Srbija privući i više investicija."Možemo da razbijemo imidž da Srbija ima najveće obaveze na plate u regionu", naveo je Avramović. On je ocenio i da će smanjenje poreza na plate smanjiti sivu ekonomiju i naterati je u legalne tokove.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će porez na plate na jesen biti smanjen na 10 odsto i da će biti povećan neoporezivi deo plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: