Bajatović: Dug odnosi dobit NIS-a

Zbog potencijalnih dugovanja NIS-a od 350 miliona evra država bi mogla da ostane bez dobiti od NIS-a, kaže direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Izvor: Pres

Nedelja, 02.05.2010.

01:10

Default images

On objašnjava da potencijalna dugovanja NIS-a od 350 miliona evra, o kojima se ovih dana spekulisalo u javnosti, moraju biti predmet razgovora Vlade Srbije i ruskog Gaspromnjefta.

Bajatović smatra da će sva pitanja u vezi sa dugovima i imovinom NIS-a morati da budu deo dogovora sa našom vladom, koja je Rusima i prodala kompaniju. "Ja nisam video taj izveštaj i o njemu sam saznao iz medija, ali generalno gledano, to ne znači da će Srbija to da plaća. Međutim, možemo biti oštećeni za dobit!", kaže on.

"Mislim da će ta pitanja, kao i pitanje imovine, morati da budu predmet razgovora između Vlade Srbije i Gaspromnjefta. Tu su rešenja i za dugovanja i za imovinu, a najbolje po nekoj kompromisnoj osnovi, koja daje šansu i jednoj i drugoj strani za iznalaženje rešenja", rekao je Bajatović koji nije mogao da kaže koliko dugo bi država mogla da ostane bez dividendi u NIS-u.

Podsetimo, Pres je nedavno pisao da je Naftna industrija Srbije napravila novu računovodstvenu procenu gubitaka i utvrdila minus od oko 350 miliona evra, koji nije bio prikazan pre prodaje. Taj list je naveo i da su ruski vlasnici ovaj iznos proglasili za „rezervisana sredstva", koja će namiriti iz tekućeg poslovanja kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: