Veći potencijal banaka u Srbiji

Generalni direktor Erste bankarske grupe Andreas Trajhl kaže da banke u Srbiji imaju veći potencijal za rast nego u drugim zemljama centralne i istočne Evrope.

Izvor: Beta

Utorak, 13.04.2010.

17:00

Default images

"Srpski bankarski sektor je manje razvijen nego u zemljama regiona, ali upravo iz tog razloga ima veće potencijale za rast", kazao je on i dodao da je Narodna banka Srbije (NBS) za vreme globalne ekonomske krize pozitivno reagovala i očuvala stabilnost u zemlji.

Čelnik Erste grupe, čije je sedište u Beču, kazao je i da, od ukupnog obima kredita te banke u Srbiji na kraju 2009. godine, oko osam odsto predstavljaju visokorizični plasmani. To je nešto više od proseka čitave Erste grupe, naveo je, gde je nivo visokorizičnih plasmana na 6,6 odsto.

Trajhl je dodao da Ersta banka nema posebne restrikcije pri odobravanju kredita u Srbiji. "Kreditna sposobnost svakog klijenta proverava se kao i u svim drugim zemljama", istakao je on i dodao da je Srbija ozbiljan kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Erste bankarska grupa posluje u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Ukrajini, gde uslužuje 17,6 miliona klijenata. Grupa je u 2009. godini poslovala sa profitom od 903 miliona evra, a ukupna imovina dostigla je 202 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: