Veći promet i rast indeksa na Berzi

Indeksi akcija Beogradske berze porasli su po nešto više od procenta, tako da je Belex15 porastao za 1,06 odsto, a Belexline za 1,28 procenata.

Izvor: Beta

Utorak, 13.04.2010.

15:29

Default images

Promet je vredeo 142,14 miliona dinara (1,42 miliona evra) i bio je najveći u poslednjih dvadesetak dana. Učešće stranih investitora bilo je više od 71 odsto u ukupnoj i više od 81 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija gotovo 85 a u prodaji nešto više od 78 odsto.

U kontinuiranoj trgovini dvocifreni rast ubeležili su Čačanska banka [CCNB], od nešto više od 15 procenata, i Informatika [INFM], od 13 odsto. Fidelinka [FIDL] je poskupela malo više od osam procenata, Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga, šest, a Vital [VITL] gotovo šest. Više se trgovalo jedino akcijama beogradskog Energoprojekta, za 11,4 miliona dinara. Najveći pad imali su užički Putevi [PUUE], od nešto više od 11 procenata, Univerzal banka [UNBN] je pojeftinila gotovo tri, a Vino Župa [VINZ] nešto više od dva odsto. Bezmalo procenat na vrednosti je izgubila AIK banka [AIKB] koja je, kao i danima pre, imala najveće učešće u prometu - akcijama niške banke trgovalo se za 69,34 miliona dinara. Mali pad cene, od četvrt procenta, zabeležio je Matalac [MTLC], sa B Listinga.

Među akcijama kojima se više trgovalo na kontinuiranom segmentu su i Sojaprotein [SJPT], sa A Listinga, sa 4,25 miliona dinara prometa, Bambi Banat [BMBI] sa 3,37 miliona i Agrobanka [AGBN] sa 3,19 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je realizovan prioritetnim akcijama AIK banke [AIKBPB], od 19,74 miliona dinara, po ceni od 1.200 dinara, osam odsto višoj nego prethodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: