Sperandio kupuje Vršačku pivaru?

Roberto Sperandio je zainteresovan za kupovinu Vršačke pivare, koja je od pre nekoliko dana u stečaju.

Izvor: Blic

Utorak, 13.04.2010.

08:54

Default images

"Pokrenuli smo pregovore sa poveriocima Vršačke pivare i naša analiza će uskoro pokazati realno stanje. Interes za ovu firmu pokazali smo još pre godinu dana. Nažalost, od tada su samo dugovi narasli“, kaže Sperandio, vlasnik istoimene konsultantske kuće iz Temišvara i konzularni korespondent ambasade Italije u Bukureštu za županiju Arad.

“Još nismo razgovarali sa Sašom Radulovićem, poverenikom Centra za stečaj Agencije za privatizaciju, ali naši zastupnici rade na tome. Želimo da zadržimo tradiciju, ime i proizvodnju. Hoćemo da razvijemo Vršačku pivaru i da napravimo više radnih mesta od sadašnjih 70. Ukoliko se dogovorimo, biće potrebno 250 radnika. Naš interes je da se pivo koje se proizvodi u Vršcu prodaje u Evropi“, dodaje on. Sperandio kaže da je u Vršačkoj pivari potrebno prilagoditi način poslovanja realnim uslovima. Njegova strategija prvenstveno podrazumeva smanjenje troškova u proizvodnji.

„Proizvodnja je bazirana na potrošnji zemnog gasa, a mi planiramo da kao osnovni energent koristimo pelete. To bi donelo višestruku uštedu. Finansijski troškovi će biti umanjeni za oko 40 odsto. Takođe, upotreba takve tehnologije nije škodljiva za životnu sredinu“, rekao je Sperandio i dodao da je zainteresovan da u okolini Vršca napravi i fabriku za proizvodnju peleta, što je u razgovoru preneo i predsedniku Opštine Čedomiru Živkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: