Sutra generalni štrajk u Knjazu

Zaposleni u kompaniji "Knjaz Miloš" u Arandjelovcu održali su juče jednočasovni štrajk upozorenja pred generalni štrajk, koji su zakazali za 14. april.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2010.

08:40

Default images

Bio je to peti štrajk upozorenja radnika "Knjaza", koji su pre skoro dve nedelje prvi put zahtevali od poslodavca da obustavi iskazivanje viška od 106 radnika, poveća zarade zaposlenih koji rade najjednostavnije poslove i da poštuje kolektivni ugovor.

Pošto se rukovodstvo firme oglušilo o zahteve 800 radnika (od 932 zaposlena), a nije postignut ni dogovor o minimumu procesa rada u vreme trajanja generalnog štrajka, predstavnici Samostalnog sindikata "Knjaza" su prijavili Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova generalni štrajk.

Zamenik predsednika Štrajkačkog odbora Nikola Ivanović je rekao da radnici "Knjaza" imaju podršku republičkog Samostalnog sindikata, a zakazan je i sastanak sa Draganom Zarubicom, predsednikom granskog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije.

Prema Ivanovićevim rečima, poslovodstvo arandjelovačke fabrike, koja, posle privatizacije u decembru 2004. godine posluje u okviru "Danube Foods" grupe, ima još dan da razmisli hoće li dozvoliti da proizvodne linije u pogonima vode i sokova kompanije "Knjaz Miloš" prekosutra potpuno stanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: