Niš letove dotira sa 4,5 mil. evra

Iz gradskog budžeta Niša u ovoj godini subvencioniraće se crnogorska kompanija "Montenegro erlajns" sa oko 2,3 miliona evra.

Izvor: Blic, Novosti

Utorak, 13.04.2010.

01:43

Default images

Ta kompanija od marta meseca šest puta nedeljno leti na liniji Niš-Podgorica, a grad Niš je do kraja godine zakupio 40 mesta u avionima na svim letovima sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Bojan Avramović, predsednik Gradskog odbora stranke Nova Srbija u Nišu, je rekao da se „Grad Niš obavezao da se iz budžeta izdvoj godišnje 2.228.800 evra za 11.200 karata po ceni od 199 evra što predstavlja subvenciju crnogorske kompanije za takozvane ’sigurne karte’ u avionima“. On je dodao i da je Niš potpisao ugovor sa "Vind džetom" iz Italije za više od milion evra, što znači da grad kompanije iz Italije i Crne Gore ukupno subvencionira sa 4,5 miliona evra.

„Sa tim novcem je mogao da osnuje ’Naisus džet’ i da novac građana postane profit, a ne čist gubitak. Uostalom ’Montenegro erlajns nije smeo da se izabere neposrednom pogodbom već posle raspisanog tendera“, kazao je Avramović.

Ipak, Boban Mihajlović, gradski većnik zadužen za avio saobraćaj, kaže da će se potpisani ugovor sa crnogorskom kompanijom i te kako isplatiti i dodaje da Nova Srbija ne bi trebala da guši razvoj grada prema Evropi.

„Taj ugovor će se isplatiti gradu jer aerodrom neće stagnirati kao nekad. Koliko će se isplatiti ti letovi videće se krajem aprila jer već sada imamo po letu prodatih 35 karata što znači da samo pet subvencioniramo, tvrdi Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: