Prvi partizan povećava izvoz u SAD

Fabrika municije “Prvi partizan” izvešće u SAD ove godine municiju za 30 miliona dolara, što je za 5 miliona više nego 2009.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

14:40

Default images

"Na najvećem sajmu naoružanja i vojne opreme u svetu dobili smo pohvale za kvalitet naših proizvoda i ponudu da znatno povećamo vrednost izvoza na tržište SAD, što ćemo i ostvartiti uz značajna investiciona ulaganja u proizvodnju", rekao je direktor “Prvog partizana” Dobrosav Andrić.

Andrić je podsetio da je "Prvi partizan" počeo prodor na američko tržiste pre 20 godina, a da je on prekinut u godini NATO agresije, kada su užički oružari imali ugovoren posao vredan osam miliona dolara.

Širok spektar municije užičke firme predstavljen je na sajmu naoruzanja "Šot šou" u Las Vegasu, koji je održan od 19. do 22. januara i na kome su, pored američkih kompanija, učestvovali i predstavnici vojne industrije širom sveta.

Posle ukidanja sankcija prema našoj zemlji, "Prvi partizan" je 2003. godine sklopio ugovor sa kompanijom "Akademi", vlasnikom velikog broja robnih kuća i maloprodajnih objekata u južnim predelima SAD, kojoj je u prošloj godini prodao municiju u vrednosti 10 miliona dolara.

"Pre pet godina sklopili smo poslovne odnose i sa komapanijom TRNTZ, kada se krenulo sa izvozom od 1,5 miliona dolara koji je u prošloj godini dostigao 15 miliona", istakao je Andrić.

Pored sportske i lovačke municije, koja je postala prepoznatljiva na izbirljivom američkom tržistu, "Prvi partizan" je pronašao i kupce za streljačku municiju, koja pošeduje sve neophpodne sertifikate NATO alijanse.

Proizvodi "Prvog partizana" biće sredinom marta predstavljeni i na tradiconalnom svetskom sajmu lova i ribolova u Nirnbergu na kome će užička firma učestvovati zajedno sa kragujevačkom "Zastavom", u svetu cenjenom firmom po proizvodnji lovačkog naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: