Prvi investitor u Beočinu

Domaći proizvođač preciznih mehanickih delova i procesne opreme MARS počinje poslovanje u Biznis parku „Lafarža“ u Beočinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2010.

11:35

Default images

Komapnija „Lafarž“, Beočin dočekala je svog prvog investitora, srpsko preduzeće MARS koja se bavi proizvodnjom mehaničkih delova i procesne opreme

Potpisivanjem ugovora, između „Lafarža“ i MARS-a izvršen je transfer prava na korišćenje i vlasništvo nad 1 hektarom zemlje na kojoj će investitor izgraditi postrojenje od 4000 m2.

MARS će sa proizvodnjom početi u narednih šest meseci, odmah nakon što postrojenje bude montirano. Ceo asortiman koji bude bio proizveden ovde namenjen je izvozu. Planirano je zaposljavanje 50 radnika u prvoj godini poslovanja, kao i do sto novih radnika do kraja druge godine, a ukupna vrednost investicije je 2,3 million evra.

Gunar Miterbauer, finansijski direktor „Lafarž Beočin Biznis Parka“ rekao je da postoji veliko interesovanje investitora i da uskoro očekuju dolazak novih kompanija koje će svoje proizvodne pogone graditi u Biznis Parku.

Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vlade izjavio je da će pokrajinska vlada u cilju podrške ovom projektu izdvojiti 65.000 evra za prvih pedeset novih radnih mesta.

Inače, strateško partnerstvo „Lafarž“, Beočin i opštine Beočin kroz realizaciju projekta Biznis Parka je jedinstveni primer u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

Podsetimo, Beočin Biznis Park (BBP) je neprofitni projekat, prvi društveno odgovorni projekat iniciran od strane Lafarž Beočinske Fabrike Cementa, sa namerom da se stvore uslovi za privlačenje novih investitora i smanjenje nezaposlenosti, uvećanje proizvodnje, izvoza i opšte ekonomskog razvoja opštine Beočin ali i celog regiona.

Projekat je započet kao strateško partnerstvo Opštine Beočin i uz podršku Ministarstva Ekonomije i regionalnog Razvoja Republike Srbije kao i pokrajinske vlade Vojvodine.

Biznis Park Beočin nudi potencijalnim investitorima 18 hektara zemlje pored Dunava ( veza sa Crnim i Severnim Morima - (Evropski transportni koridor VII), sa mogućim proširenjem do 40 hektara u okviru fabrike Lafarž BFC, sa direktnom vezom sa lukom. Lokacija je infrastrukturno kompletno opremljena i ispunjava sve zahteve za poslovanje.

U cilju podrške novim investorima, Biznis Park Beočin nudi širok spektar različitih programa uštede u poslovanju kao što je Zajednički uslužni centar sa:podrškom u registraciji i započinjaju biznisa (dozvole, ugovori), kao i stalne usluge ispod tržišnih cena( administracija, tehničko održavanje itd)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: