Jat besplatno osigurava putnike

Nacionalni avioprevoznik "Jat ervejz" je najavio da uvodi besplatno zdravstveno osiguranje za putnike koji lete u zemlje Evropske unije.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.01.2010.

12:44

Default images

Jat je saopštio da će ovih dana, za putnike sa kupljenom povratnom kartom, početi da obezbeđuje besplatno osiguranje preko DDOR-a Novi Sad, koji je ponudio najbolje uslove na javnom konkursu.

Osiguranje će važiti tokom trajanja puta i boravka na željenoj destinaciji. "Uvođenjem besplatnog zdravstvenog osiguranja želeli smo da pokažemo da naša briga o putnicima nije ograničena samo na vreme koje oni provode u avionu, rekao je generalni direktor Jata Srđan Radovanović.

On je ocenio da će "u borbi za svakog putnika izmedju mnogobrojnih aviokompanija koje su prisutne na našem tržištu uspešne biti samo one koje brinu o svojim putnicima i trude se da im na najbolji mogući način izadju u susret stalnim uvodjenjem novih usluga.

Građani Srbije, čije zdravstvene knjižice ne važe u EU, a koji treba da budu zdravstveno osigurani tokom boravka u inostranstvu, biće osigurani uz povratnu kartu Jata i u hitnim slučajevima biće im ukazana lekarska pomoć, navedeno je u saopštenju.

Osiguranjem će biti pokriveni troškovi do iznosa od pet hiljada evra koji nastanu usled neophodne medicinske pomoći putniku zbog iznenadne bolesti ili posledica nesrećnog slučaja do kojeg je došlo za vreme boravka u inostranstvu.

Osiguranje će obuhvatiti neophodnu medicinsku pomoć putniku, ambulantno i bolničko lečenje, neophodne lekove i sanitetski materijal, prevoz do najbliže bolnice, neodložne operacije zbog akutnih bolesti, stomatološki tretman zbog akutnog problema, prevoz do zemlje prebivališta i druge vrste pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: