Milosavljević: Cilj rast standarda

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević kaže da će prioritet tog ministarstva u 2010. biti rast životnog standarda i kupovne moći građana.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.01.2010.

09:22

Default images

"Nadamo se ekonomski boljoj godini i boljim rezultatima", rekao je Milosavljević i dodao da je cilj da se završe svi zakoni u oblasti trgovine - zakon o trgovini, zaštiti potrošača i prometu nekretnina, kao i da se završe sva podzakonska akta u oblasti zaštite konkurencije.

Milosavljević je podsetio da su u 2009. u Srbiju stigla dva velika trgovinska lanca - austrijska Kika, koja će nastaviti sa širenjem maloprodajne mreže u Srbiji u 2010. i francuski Brikolaž.

"Očekujem da ćemo u 2010. imati dva do tri nova trgovinska lanca i da će biti završen i finalni dogovor sa Ikeom", rekao je Milosavljević i naveo da je dobro što je Srbija očuvala kapacitete i održivost razvoja u 2010.

"Svi makroekonomski pokazatelji govore da smo dobro vodili srpsku ekonomiju, mere vlade bile su pravovremene, dale efekat stimulisanju privrede, očuvanju radnih mesta i cenovne i makroekonomske stabilnosti", rekao je Milosavljević.

Kako je rekao, sve je rezultiralo blagim padom ekonomske aktivnosti, infacijom u projektovanim okvirima, preko sedam odsto, a u tom procentu je realno pala kupovna moć i životni standard građana.

"Najveći problem u 2009. je u tih sedam do deset odsto u proseku slabljenja kupovne moći građana", rekao je Milosavljević.

On je naveo da kada se uporedi ekonomska politika u Srbiji, prosečne zarade, zaduženost Srbije, ukupni privredni pokazatelji, zaključak je da je Srbija bolje prošla od najbližih suseda, ali i nekih zemalja EU kao što su Bugarska i Rumunija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: