U 2010. jeftina putovanja i avionom

Od ove godine na Aerodromu „Nikola Tesla“ biće mnogo više avio-kompanija nego do sada, a putnici će moći da računaju na veću ponudu, pa samim tim i niže cene.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 11.01.2010.

00:30

Default images

Osim lou kostera, i regularne kompanije nude povoljne cene za letove kojima će Beograd biti direktno povezan sa većinom destinacija u Evropi. Sa druge strane, brojne nacionalne kompanije su već krajem godine počele da lete iz srpske prestonice, a cene karata i kod njih su vrlo povoljne.

Od niskotarifnih kompanija od 1. februara iz Beograda put Beča poleteće austrijski "Niki", ali se očekuje da tokom godine dođe i mađarski "Vizer" koji bi leteo do više destinacija u Evropi. Za sada su pregovori u toku, a ova kompanija planira da u Beogradu ima svoju bazu.

Što se drugih lou kostera tiče, pozivi su upućeni još britanskom „Izi džetu“ i irskom „Rajan eru“, ali nije poznato da li su oni zainteresovani za srpsko tržište.

Građane Srbije, čini se, najviše je obradovala vest da je mađarski „Malev“ posle više pokušaja konačno uspostavio direktnu vezu iz Beograda do Budimpešte. Cena povratne karte je 99 evra, a dobra je i povezanost sa drugim evropskim gradovima.

Još jedna nacionalna kompanija, rumunski „Tarom“ je od skora na srpskom nebu, a od decembra saobraća do Bukurešta. „Malev“ iz srpske prestonice leti svakog dana, dok „Tarom“ na liniji Bukurešt - Beograd leti tri puta sedmično - ponedeljkom, sredom i petkom.
Sledeća kompanija koja će se pojaviti na srpskom nebu biće slovenačka „Adrija“ koja će od 1. marta leteti do Ljubljane. Cena karte još nije poznata. Letovi će se obavljati više puta nedeljno.

Od maja bi Beograd trebalo da bude direktno povezan sa hrvatskom prestonicom. Od proleća na relaciji Beograd - Zagreb trebalo bi da leti „Kroacija erlajnz“, a očekuje se da iz Beograda leti četiri puta nedeljno. Srbija će biti dobro povezana i sa Atinom pošto bi od ovog meseca pored grčkog „Olimpika“ trebalo da počne da leti i „Aegean erlajnz“.

Pored susednih zemalja, sa kojima će se Srbiji avio-saobraćajem dobro povezati, očekuje se da budu otvorene i direktne linije do udaljenijih zemalja. Tako će Srbija od maja imati i direktnu vezu sa letonskom Rigom. Nacionalna kompanija ove države leteće ka srpskoj prestonici četiri puta nedeljno - ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a putnike će prevoziti avionom „boing 737“. Cena karte će se kretati od 59 evra sa taksama.

Ove godine, međutim, prema nekim najavama moguće je očekivati i „Emirate“. Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati su već potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju, pa treba očekivati da i ova svetski poznata kompanija dođe na srpsko tržište i poveže Beograd sa velikim brojem svetskih metropola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: