Sutra o štrajku u EPS-u

Predstavnici Sindikata Elektroprivrede Srbije i četiri ministarstva razgovaraće sutra o zahtevima radnika, koji su najavili štrajk od 6. januara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

13:55

Default images

Sindikalci će o zahtevima. među kojima je i povećanje mase zarada za 20 odsto, razgovarati sa predstavnicima ministarstava energetike, finansija, ekonomije i rada.

Sindikat EPS-a, koji okuplja oko 30.000 zaposlenih u EPS-u, zahteva I da radnici dobiju po 5.000 dinara mesečno za topli obrok i regres u visini prosečne zarade u tom javnom preduzeću.

Sindikat radnika EPS-a zahteva i potpisivanje kolektivnih ugovora na osnovu predloga koji je napravio sindikat, aktivno učešće u reorganizaciji kompanije i analizu opravdanosti izdvajanja iz EPS-a delatnosti koje nisu vezane za osnovno poslovanje.

Zahteva se i da "reorganizacija ne podrazumeva višak zaposlenih" i da se razgovara o statusu hotela i odmarališta koji su pravljeni novcem radnika EPS-a.

Sindikat EPS-a prošle sedmice je najavio da će 6. januara započeti štrajk ukoliko do tada ne počnu pregovori sa prestavnicima Vlade Srbije i poslovodstva kompanije o zahtevima radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: