Sud časti štiti potrošače

Sud časti Privredne komore Beograda imaće u 2010. najviše posla u oblasti zaštite potrošača, što može da se zaključi po sadržaju prijava iz prošle godine.

Izvor: B92

Nedelja, 03.01.2010.

13:02

Default images

Sekretar suda Milica Ćosović Kitić je objasnila da se najviše tužbi odnosilo na odbijanje reklamacija za neispravne proizvode, jer prodavci tvrde da proizvod ne podleže garanciji ukoliko kupac navodno nije znao da rukuje njime.

Poseban problem predstavlja prodaja robe i nudjenje usluga preko letaka u poštanskim sandučićima, jer se često dešava da poslovi ne budu uradjeni kvalitetno, a onda majstoru ili prodavcu nestane svaki trag.

Sve je više pritužbi na robu koja se prodaje elektronskim putem, uzorka ili kataloga, jer kupci ne dobijaju ono što im je obećano.

Prema njenim rečima, pojavio se problem i kod popravke vozila sa automatskom opremom, za koje nisu obezbedjeni adekvatni servisi.

Problem se pojavljuje i kod prodaje stanova, gde ne postoji ugovor o izgradnji, zatim kod postojanja dominantnog položaja u sklapanju poslova, kao i na tržištu prehrambenih proizvoda, gde se u prometu pojavljuju artikli koji su eliminisani, pa ima dosta prijava Pokreta potrošača Beograda, ukazala je Kitićeva.

Ona je dodala da ima dosta prijava saobraćajnih inspektora koje se odnose na odbijanje taksista da pruže uslugu zbog kratke relacije ili naplaćivanje više cene od propisane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: