Skijanje na Besnoj kobili u 2010.

Javno preduzeće Skijalište "Besna kobila" završilo je adaptaciju planinarskog doma i počeće prijem gostiju početkom 2010. godine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.12.2009.

08:24

Default images

Direktor tog skijališta Dejan Manić je kazao da su za godinu dana, od kada je Grad Vranje osnovao Skijalište, završeni prilazni put preko Krife Feje do planinarskog doma dug 1,6 kilometara, i trafo stanica preko koje će se strujom snabdevati planinarski dom i žičare.

"Sezonu ćemo početi sa mini žičarom koja će biti dovoljna za lokalne potrebe, jer iako su Skijalište Srbije poklonila žicaru "Duboka 2" koja je korišćena na Kopaoniku, nije bilo novca da se ove godine izvrše remont i reparacija", kazao je Manić.

Kako je naglasio, kada skijalište bude u punoj funkciji, na Besnoj kobili biće u funkciji 15 žičara sa ski-liftovima.

"Ove sezone želimo da vratimo školsku decu na planinu jer planinarski dom je adaptiran za kolektivni smeštaj kapaciteta od 56 ležaja, i tri apartmana od po dva i tri kreveta. Kada počne sezona

biće obezbedjen prevoz mini busom od centra Vranja do Besne kobile", kazao je Manić.

On je dodao da očekuje da će već od proleća naredne godine iz privatnog sektora krenuti gradnja apartmana i hotela na Besnoj kobili što će obogatiti ponudu u jedinom skijalištu u južnoj Srbiji.

Skijalište "Besna kobila" je od centra Vranja udaljeno 42 kilometra i 20 kilometara od Koridora 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: