Gotovi pregovori o ruskom kreditu

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da su pre desetak dana završeni pregovori sa Rusijom o kreditu od 200 miliona dolara za podršku budžetu.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.12.2009.

18:08

Default images

Ona je navela da bi Rusija trebalo da odobri taj kredit Srbiji, po veoma povoljnoj kamati od 3,57 odsto godišnje.

"Pregovori predstavnika ministarstva finansija sa kolegama iz Ministarstva finansija Ruske federacije završeni su pre desetak dana, a taj kredit je namenjen i za finansiranje budžeta u 2010. godini", rekla je Dragutinovićeva.

Dragutinović je dodala i da se još pregovara o preostalih 800 miliona dolara, od ukupno najavljenih milijardu dolara ruskog kredita, jer su u pitanju konkretni projekti.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je protekle nedelje da će deo ruskog kredita od oko 800 miliona dolara mahom biti namenjen za projekte na železničkoj infrastrukturi.

Kredit ruske vlade od milijardu dolara najavljen je prilikom posete predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu, 20. oktobra, prilikom razgovora sa predsdenikom Srbije Borisom Tadićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: