Rast vrednosti penzionih fondova SG

Za nepunih godinu dana rada vrednost investicionih jedinica fondova Štednja i Ekvilibrio društva Sosijete ženeral Penzije povećana je više od 13 i 14 odsto.

Izvor: Beta

Subota, 24.10.2009.

10:44

Default images

Fond SG Štednja, namenjen konzervativnim ulagačima, ne ulaže u akcije već mu je najveći deo imovine investiran u državne hartije, dok je Ekvilibrio usmeren ka ulgačima spremnim da preuzmu veći rizik ali i potencijalno ostvare veći prinos.

"SG Penzije je u vreme krize uspeo ne samo da očuva vrednost imovine, već i da ostvari rast", rekao je direktor Društva Ivan Jovanović i podsetio da to Društvo jedino na srpskom tržištu upravlja sa dva fonda.

Jovanović je kazao i da je vrednost investicionih jedinica penzijskih fondova SG, "iako najmlađih na tržištu, u potpunosti uporediva sa vrednošću jedinica koji su znatno duže na tržištu".

Na srpskom tržištu radi deset penzijskih fondova kojima upravlja devet društava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: