Kinezi obilaze FAP-ovu fabriku

Predstavnici kineske kompanije za proizvodnju kamiona Dong Feng u naredna dva dana obićiće Fabriku automobila Priboj (FAP) i fabriku FAP Livnica u Prijepolju.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2009.

16:08

Default images

Ministarstvo ekonomije je saopštilo da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić sa delegacijom jednog kineskog proizvođača kamiona Dong Fengom razgovarao o mogućnosti ulaganja u FAP.

Dinkić je dodao da je Srbija spremna da podrži kineskog partnera na svim nivoima i da postoje velike mogućnosti izvoza ukoliko se kamioni proizvode u Srbiji.

Dong Feng osnovan je 1969. godine i predstavlja najvećeg proizvođača kamiona, ne samo u Kini, već i u Aziji, navodi se u saopštenju. Od 2007. godine Dong Feng ima ukupnu proizvodnju od 1,2 miliona jedinica i više od 120 hiljada zaposlenih.

Deo holding kompanije koji se bavi proizvodnjom srednjih i teških kamiona i komercijalnim vozilima ima ugovor o zajedničkom ulaganju sa kompanijom Reno-Nisan, ali i niz drugih vidova kooperacije sa najvećim svetskim imenima iz automotiv sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: