U fondu "Delta Đenerali" 17 mil. €

Ukupna imovina dobrovoljnog penzijskog fonda "Delta Đenerali" je za tri godine poslovanja na srpskom tržištu dostigla 17 miliona evra, uz preko 46.000 članova.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.09.2009.

10:25

Default images

Od osnivanja fonda ostvaren je prinos od 6,6 odsto, dok je samo u ovoj godini prinos bio 12,5 odsto, što je posebno značajno s obzirom na tekuću finansijsku krizu, navedeno je u saopštenju "Delta Đeneralija".

Sa tržišnim učešćem od 24 odsto, fond je trenutno jedan od lidera na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova. Do sada je isplaćeno preko 6.800 članova u ukupnom iznosu od oko 178 miliona dinara, a prosečna mesečna uplata u avgustu iznosila je 2.280 dinara.

Većini članova fonda doprinose uplaćuju poslodavci, ali je značajno porastao i broj građana koji su se samostalno opredelili za štednju u dobrovoljnom penzijskom fondu. Tokom godina povećan je i broj individualnih članova za koje uplate vrše i poslodavac i zaposleni.

U neke od klijenata fonda koji uplaćuju sredstva za svoje zaposlene spadaju i "Telekom", Narodna banka Srbije, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, "Pošta Srbije", Srpska banka i drugi. Prosečna starost članova je 44 godine, dok u strukturi članstva žene učestvuju sa oko 34 odsto, a muškarci sa oko 66 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: