Ministarstvo pomaže Zastavi elektro

Ministarstvo ekonomije spremno je da pomogne pokretanje proizvodnje u Zastavi elektro iz Rače, čim preuzme većinski vlasnički udeo, najavio Mlađan Dinkić.

Izvor: Beta

Petak, 11.09.2009.

11:28

Default images

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je u pismu upućenom radnicima Zastave elektro, koji su sinoć završili protest u Beogradu, naveo i da će Ministarstvo ekonomije u slučaju raskida ugovora o privatizaciji pomoći novom rukovodstvu fabrike u obezbeđivanju zarada za zaposlene.

Radnici Zastave elektro, koja proizvodi elektro opremu za motore i vozila, protestovali su u više navrata tokom ovog leta zahtevajući raskid ugovora o privatizaciji, isplatu zarada od februara 2009. do sada, uplatu doprinosa od maja 2008. i dnevnice za rad u inostranstvu.

Dinkić je u pismu radnicima,naveo da će Ministarstvo uložiti maksimalne napore da se pronađe odgovarajući strateški partner za preduzeće Zastava elektro, čime bi se omogućio siguran posao u budućnosti.

"Povezivanje radnog staža sadašnjim i bivšim zaposlenima biće rešeno kroz poseban zakon koji priprema Ministarstvo rada i socijalne politike", naveo je Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

On je naveo da Ministarstvo ekonomije Srbije ne može da preuzme obavezu isplate zaostalih zarada zaposlenima, pošto za to ne snosi nikakvu odgovornost, ali je dodao da radnici ta potraživanje mogu da naplate u prodaji imovine firme strateškom partneru.

Radnici Zastave elektro zahtevaju raskih ugovora o privatizaciji uz obrazloženje da su vlasnici te fabrike dostavili lažan revizorski izveštaj o ulaganjima od 26 miliona dinara, što je bila obaveza iz ugovora o privatizaciji.

Ministartvo unutrašnjih poslova Srbije ispituje te navode radnika Zastave elektro iz Rače.

Vlasnik Zastave elektro je konzorcijum na čijem je čelu Ranko Dejanović, suprug predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, koji je to preduzeće kupio 2006. za 2,7 miliona dinara i obavezao se na investicije od 26 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: