Vojvodina dobija tri velike HE?

Programom ostvarivanja Strategije razvoja energetike u Vojvodini predviđena je izgradnja tri velike hidoelektrane na području pokrajine.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.09.2009.

08:27

Default images

Kako je saopštilo Izvršno veće Vojvodine, predviđena je mogućnost izgradnje hidroelektrana na Dunavu, kod Novog Sada i Bezdana, kao i hidroelektrane na Savi, dok bi na Tisi, kod Vrbasa i Kajtasova bile izgradjene manje hidroelektrane.

„Upućen je i zahtev Ministarstvu za energetiku Srbije za izgradnju termoelektrane snage do 600 megavata u Kovinu, što je polovina snage Hidroelektrana Đerdap“, kazao je pokrajinski sekretar za energetiku Radoslav Striković.

On kaže da studija strateškog razvoja energetike u Vojvodini predstavlja sastavni deo Programa ostvarivanja strategije razvoja energetike Republike Srbije u periodu od 2007. do 2012. godine.

Posebna pažnja biće usmerena i ka alternativnim izvorima energije, pa će biti osnovan i Fond za subvenciju proizvodnje obnovljivih izvora energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: