Obnovljena proizvodnja u Trajalu

Proizvodnja u Trajalovoj Fabrici teretne i industrijske pneumatike danas je obnovljena posle tromesečne pauze, kažu u kruševačkoj Trajal korporaciji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.03.2009.

14:35

Default images

"Počela je da radi mešaona, na posao je pozvano 50 radnika, a tokom nedelje bi trebalo sukcesivno, kako budu pristizale sirovine i pripremana proizvodnja, da bude pozvano svih 367 radnika zaposlenih u ovoj fabrici", navode u Trajalu uz napomenu da je planirana dnevna proizvodnja 20 tona.

Proizvodnja u Trajalovoj Fabrici autoguma počela je prošle sedmice, kada je na posao vraćeno oko 500 radnika.

U fabrici autoguma za sada se proizvodi oko 4.000 guma dnevno, a očekuje se da bi sutra trebalo da se dostigne plan od 4.200 guma dnevno.

Pokretanjem proizvodnje u te dve celine Trajal korporacije na posao se vratila većina zaposlenih u toj Korporaciji.

Na plaćenom odsustvu je od sredine novembra prošle godine bilo oko hiljadu radnika zaposlenih u tri gumarske fabrike.

Na plaćenom odsustvu su još radnici Fabrike iz Ćićevca, koja proizvodi gume za dvotočkaše i koja upošljava oko 200 radnika.

Ona će, prema ranijim izjavama poslovodstva, početi da radi nakon što bude obezbeđeno sigurno tržište i minimum profita, jer je do sada pravila velike gubitke.

Bugarska kompanija Brikel krajem 2006. godine postala je većinski vlasnik Trajal korporacije. Preduzeće je tada zapošljavalo oko 4.500 radnika, a sada ih ima oko 2.500 i najbrojnije je preduzeće u Kruševcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: