Dače pod Fruškom gorom?

Prodaja NIS-a moskovskom Gaspromnjeftu doneće i novine u stambenoj izgradnji u Novom Sadu i okolini – Rusi traže placeve do 20 ari.

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2009.

10:24

Default images

Na padinama Fruške gore, odnosno na njenim proplancima s desne strane Dunava, uskoro će, po svemu sudeći, nići ruske dače za poslovne ljude iz Gaspromnjefta koji je nedavno kupio i već preuzeo rukovođenje Naftnom industrijom Srbije čije je sedište u Novom Sadu.

Kako list saznaje u jednoj od najstarijih agenciji za promet nekretnina, potencijalni klijenti već izvesno vreme su u kontaktu sa njenim agentima, a s obzirom na to da su Rusi već postali većinski vlasnici NIS-a, očekuje se da uskoro dođe i do prvih konkretnih poslova.

Direktor prodaje u „Solisu” Dragan Rabatić kaže da je u ovom trenutku najveće interesovanje za podnožje Fruške gore, odnosno područje bliže gradu i Dunavu, poput Mišeluka, okoline Sremske Kamenice i njenog zaleđa...

Za sada je poslovna tajna ko su i koliko je interesenata za ustupanje, odnosno kupovinu građevinskog zemljišta za podizanje dača, ali naš sagovornik kaže da svi „imaju veze” sa budućim poslovima sada već rusko-srpske naftne kompanije.

„Imamo zainteresovanih za parcele do 20 ari, ali i manje placeve. Ne znam na kojim poslovima oni rade ili će raditi u naftnoj kompaniji, ali, rekao bih da nije reč samo o ljudima na odgovornim funkcijama, već i ljudima takozvanog srednjeg staleža, ali koji verovatno imaju nameru da ovde borave i rade na duži period”, kaže Rabatić. U drugim većim i ozbiljnijim novosadskim agencijama nekretnina, kako smo saznali od njihovih vlasnika i agenata, potencijalni ruski klijenti nisu se interesovali za kupovinu placeva, ali u dve su se raspitivali o kupovini novih stanova.

Kako se saznaje, pojedini vlasnici ekskluzivnijih stanova u Novom Sadu su u poslednje vreme nudili agencijama stanove u zakup isključivo za potencijalne ruske klijente i za prilično visoke kirije, čak i kada je reč o novosadskom tržištu koje je kod nas, posle beogradskog, i najskuplje. Takvih interesenata do sada nije bilo.

U javnom preduzeću Zavod za urbanizam u Novom Sadu kažu da nema nikakvih prepreka da Rusi već sada zaposednu podnožje Fruške gore, na desnoj obali Dunava, ali da je gradnja neophodnim odgovarajućim propisima regulisana samo na lokacijama Mišeluk i stara Sremska Kamenica.

Ta područja su obuhvaćena i Generalnim urbanističkim planom i planovima detaljne regulacije, ali parcele predviđene za gradnju mogu imati uglavnom od 300 do 600 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: