Župa četvrti put na prodaji

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je četvrti tender za prodaju 446.188 akcija, odnosno 70,34 odsto kapitala kruševačke hemijske industrije Župa.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

10:22

Default images

Nominalna vrednost akcija, koje su u vlasništvu Akcijskog fonda je 1.000 dinara, zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije podnosi se do 16. aprila, a obavezujuće ponude se dostavljaju do 30. aprila.

Na tenderu mogu da učestvuju ponuđači koji se bave proizvodnjom ili preradom hemijskih proizvoda najmanje tri poslednje poslovne godine u kontinuitetu, i da su ostvarili poslovni prihod od najmanje osam miliona evra u 2007. godini.

Na prethodnom tenderu, proglašenom neuspelim u novembru prošle godine, trebalo je da poslovni prihod koji je ostvaren bude najmanje 10 miliona evra.

Kao kupac može da se pojavi i investitor koji je u 2007. godini ostvario poslovni prihod veći od 12 miliona evra, dok je na prethodnom tenderu uslov bio da je imao poslovni prihod veći od 15 miliona evra. Ako je kupac Konzorcijum, njegov lider treba da ispunjava makar jedan od pomenutih uslova.

Kupac, kao preduslov za podnošenje ponude, treba da uplati depozit ili dostavi licitacionu garanciju u iznosu od 150.000 evra. Generalni direktor Župe Miroljub Milojević izjavio je da tokom sprovođenja tendera preduzeće nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

Četvrti tender za privatizaciju, Župa dočekuje bez gasa, uz ograničenu potrošnju struje, te bez novca za nabavku sirovina.

Do 1. aprila na plaćenom je 500, od ukupno 560 zaposlenih, a trenutno se radi jedino na utakanju hlora. Preduzeće je od države tražilo kredit od 200 miliona dinara, kako bi pokrenulo proizvodnju kalijumove hemije i plavog kamena.

Prema ranijoj Milojevićevoj izjavi proizvodi tih fabrika namenjeni su izvozu, a omogućili bi da se obezbede sredstva za redovne plate i servisiranje troškova.

U fabrici je u toku prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni socijalni program kroz koji bi iz fabrike trebalo da ode od 200 do 250 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: