Radnici Robnih kuća nisu isplaćeni?

Udruženje bivših radnika i malih akcionara Robnih kuća "Beograd" saopštilo je da radnici te kompanije kao poverioci nisu u potpunosti isplaćeni.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.02.2009.

12:46

Default images

U saopštenju se navodi da grupi od 800 bivših radnika nisu priznata potraživanja koja su na vreme prijavili, pa su podneli žalbe Višem trgovinskom sudu.

Bivši radnici zatražili su sastanak s predstavnicima Agencije za privatizaciju, državnim sekretarom za privatizaciju Nebojšom Ćirićem i Branimirom Karanom, koji je bio stečajni upravnik RK "Beograd".

Agencija za privatizaiciju saopštila je prošle sedmice da su svi bivši radnici Robnih kuća "Beograd" isplaćeni kao poverioci tog preduzeća u stečaju u potpunom iznosu sa pripadajućim kamatama na dan isplate.

Agencija je navela da nije moguće da radnici dobiju 30 odsto prodajne cene, jer su Robne kuće prodate u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku, a ne po Zakonu o privatizaciji, što je radnicima objašnjeno na početku stečajnog postupka.

Jedan od zahteva bivših radnika Robnih kuća, koji svakodnevno protestuju više od dva meseca, jeste i da im se isplate i potraživanja po osnovu deonica koje su nekada dobijali i uplaćivali u preduzeću, i to sa zakonskom zateznom kamatom do dana isplate.

Za to, kako objašanjava Agencija, ne postoji pravni osnov i radnicima je više puta predočeno da posle otvaranja stečajnog postupka nad nekim preduzećem prestaje da postoji bilo koji oblik akcijskog kapitala.

Stečaj je u Robne kuće uveden 2002. godine, a imovina tog preduzeća prodata je na aukciji 2007. godine kompaniji Verano za 360 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: