Ćirić: Odložiti prodaju Telekoma

Generalni direktor PTT Srbije Goran Chirić ocenio je da bi prodaju Telekoma Srbije trebalo odložiti do prolaska prvog talasa svetske ekonomske krize.

Izvor: Beta

Subota, 14.02.2009.

12:53

Default images

"Sada je vreme ozbiljne ekonomske krize i nižeg nivoa ponuda koje bi mogle da se dobiju. To vreme bi trebalo iskoristiti za jačanje pozicije Telekoma na tržištu", kazao je direktor javnog preduzeća PTT Srbije, koje poseduje 80 odsto akcija Telekoma.

Pre donošenja odluke o prodaji Telekoma, ocenio je Ćirić, potrebno je sagledati sve posledice, uključujujći i posledice po PTT Srbije, koji ima 15.500 zaposlenih, ali i budućnost infrastrukturnog sistema koji može puno da doprinese modernizaciji Srbije.

On je izrazio očekivanje da će se, bez obzira na strukturu vlasništva, nastaviti saradnja PTT-a s najvećim poslovnim partnerima, Telekomom i Poštanskom štedionicom, od kojih to javno preduzeće ostvaruje 40 odsto prihoda.

Ćirić je ocenio i da je neophodno rešiti knjigovodstveni problem koji bi nastao otpisom i prenošenjem na državu 80 odsto akcija koje PTT ima u Telekomu i pošto bi PTT morao da otpiše oko 70 odsto osnovnog kapitala.

"Očekujemo da će to biti kompenzovano", kazao je direktor PTT-a i dodao da bi otpis kapitala mogao da se reguliše definisanjem međusobnih vlasničkih odnosa Telekoma i Pošte Srbije oko nekretnina, zgrada i telekomunikacione kanalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: