Dragin: Povećati premije za mleko

Ministar poljoprivrede Saša Dragin kaže da će predložiti povećanje premije za mleko na dva dinara po litru.

Izvor: Beta

Subota, 14.02.2009.

11:54

Default images

"Predlog Ministarstva će biti da se premije za mleko podignu sa sadašnjih 1,4 na dva dinara po litru", kaže Dragin i dodaje da će naredne sedmice Vlada Srbije razmatrati i subvencionisanje proizvodnje mleka.

On je apelovao na sve mlekare u zemlji da nipošto ne raskidaju ugovore sa poljoprivrednicima u kratkom vremenskom periodu, jer su ljudi koji se bave proizvodnjom mleka uložili velika sredstva u to.

Ministarstvo će, kako je naveo, i dalje tražiti da se utvrdi da li postoji monopol na tržištu mleka i mlečnih proizvoda. "Još 25. januara prošle godine komisija koja raspravlja o problemima monopola, utvrdila da postoji monopl u proizvodnji mleka i taj problem se i dalje nalazi na Vrhovnom sudu Srbije", podsetio je Dragin.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je ranije saopštilo da će u 2009. godini premija za litar isporučenog mleka biti jedan dinar. Premija za mleko će se isplaćivati tromesečno, a uvećavaće se za još jedan dinar za svaki litar mleka "E klase", koje ima do 400.000 somatskih ćelija i do 100.000 mikroorganizama.

Uslov za isplatu premije je da proizvođač preda 2.500 litara mleka po kvartalu, odnosno 833 litra mleka mesečno (27,7 litara mleka dnevno po korisniku premije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: