Petak donao pad indeksa i prometa

Trgovinu na Beogradskoj berzi obeležio je pad oba berzanska indeksa, pa je Belex15 bio u padu 2,78 odsto, dok je Belexline bio u minusu od 1,74 odsto.

Izvor: Beta

Petak, 13.02.2009.

15:56

Default images

Promet je vredeo je 56,24 miliona dinara (599.883 evra) i bio je tri puta manji nego u prethodnoj trgovini. Učešće stranih investitora bilo je oko 19 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija nepunih 15 a u prodaji gotovo 24 odsto.

Maksimalnih 12 odsto vrednosti je u kontinuiranoj trgovini izgubila Univerzal banka [UNBN] uz samo jednu hartiju u prometu. Imleku [IMLK] je cena pala osam procenata, AIK banka [AIKB] je pojeftinila bezmalo šest odsto uz promet od 7,28 miliona dinara, Planum [PLNM] je bio u minusu četiri i po a Velefarm [VLFR] dva i po odsto.

Najveći rast ubeležila je Privredna banka [PRBN], od nepunih šest procenata, Vitalu je cena porasla tri i po a Energoprojektu [ENHL], sa A Listinga, gotovo tri odsto. Solidno se trgovalo jedino akcijama beogradskog holdinga, za 1,59 miliona dinara.

Nešto manje od procenat poskupeli su Bambi Banat [BMBI] i Alfa plam [ALFA], članica B Listinga, pri čemu se akcijama beogradskog konditora trgovalo za 5,9 miliona dinara. Više se na kontinuiranom segmentu trgovalo i hartijama Informatike [INFM], za 2,98 miliona dinara, i Metalca [MTLC], za 2,95 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene veći prometi realizovani su sa akcijama Titan cementare Kosjerić [CMKS], od 1,96 miliona dinara, i Montinvesta [MOIN], od 1,76 miliona.

Registrovana je, kao i dan ranije, blok trgovina akcijama FPM Beografa [BGRF]. U toj transakciji ostvaren je najveći promet danas, od 22,58 miliona dinara. Nove vlasnike dobilo je nešto više od pet hiljada akcija po ceni od 4.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: