Manji izvoz Ju Es Stila u 2009.

Smederevska čeličana „Ju Es Stil“ izvoviće manje u ovoj godini, zbog manje tražnje izazvane svetskom ekonomskom krizom, kaže direktor Ričard Vič.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 12.02.2009.

11:38

Default images

"Kriza se značajno odrazila na industriju i tržište čelika, na porudžbine za proizvode od čelika. Kako bismo se prilagodili trenutnoj situaciji, doneli smo odluku da konsolidujemo proizvodnju u Evropi, tako što ćemo privremeno obustaviti pojedine proizvodne celine u Srbiji", rekao je generalni direktor kompanije Ričard Vič.

On je istakao da uprkos tome, za sada neće biti smanjenja broja zaposlenih.

Vič je naveo da je proizvodnja usklađena sa potrebama kupaca, dodajući da će kriza svakako uticati na to da u ovom periodu ne izvozimo kao u najbolje vreme.

Protekla godina je, generalno, ipak bila dobra za Ju Es Stil, kaže on i navodi da je proizvodnja prethodnih godina povećana za 75 odsto. „Mesečna proizvodnja 2004. bila je oko 98.900 tona čelika, da bismo maj 2008. završili sa 173.000 tona.“

"Ju Es Stil ima konstantno dobre odnose sa Vladom Srbije. I premijera i predsednika obaveštavamo o svim važnim potezima. Tako je bilo u vreme kupovine i kada smo sprovodili program rešavanja viška zaposlenih. Tako je i sada, u vreme krize", rekao je Vič, koji je i potpredsednik Američke privredne komore.

"Komora se, od osnivanja 2001, postavila kao značajan partner vlasti, i čini mi se da aktivno učestvuje u ekonomskom razvoju Srbije, kroz partnerstvo i dijalog sa svim stranama koje pokazuju interesovanje da unapredjuju poslovno okruženje, pogotovo kada je reč o pitanjima od vitalnog značaja za poslovne aktivnosti domaćih i stranih investitora okupljenih u Komori", rekao je Vič.

On je naglasio da je članicama Američke privredne komore, kojih ima 180, važno da se u Srbiji radi operativno, da se razvija infrastruktura i ubrza proces dobijanja dozvola, kako bi moglo da se pravovremeno pristupi rešavanju ključnih problema i izazova, važnih za ekonomsku stabilnost i dalji razvoj investicione klime u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: