NIS će godinu završiti sa dobitkom

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Miloš Saramandić kaže da će ta kompanija 2008. godinu završiti sa dobitkom, ali nije precizirao kolikim.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2008.

17:19

Default images

On je kazao da, iako je poslednji period bio veoma težak, uz racionalno poslovanje svih zaposlenih, nacionalna naftna kompanija ove godine neće imati gubitak, već dobit.

Inače, kako je saopštila “Ekonomist medija grupa”, NIS je najveće preduzeće po ostvarenim prihodima u Srbiji koji su u 2007. godini bili 252,8 milijardi dinara.

Saramandić je kazao da će 2009. godina biti teška za NIS, ali da će početi ozbiljniji investicioni ciklus koji će doprineti da se zadovolje ekološki standardi, kao i veći i bolji nivo kvaliteta prerade.

"Bez obzira da li dolaze Rusi ili ne, investicije u NIS su neophodne ako želimo da imamo nacionalnu naftnu kompaniju koja će biti lider u zemlji", kazao je on i dodao da je NIS usvojio strateški plan za investicije od 1,2 milijardi evra u naredne tri godine i da su Rusi prepoznali značaj tog plana i međudržavnim sporazumom iza kojeg stoje garancije dve države predvideli investicije od minimum 500 miliona evra.

Saramandić je naglasio i da kao član pregovaračkog tima sa Rusijom o energetskom sporazumu, nema informaciju da "iko od ruskih partnera namerava" da zatvara naftna postrojenja u Srbiji. On je dodao da se sa Rusima pregovara "o načinu investiranja, formi, obliku i terminu", kao i da će svi pregovori ići u pravcu potpisanog sporazuma između Srbije i Rusije početkom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: