Belex15 ostao ispod hiljadu poena

Pad na Beogradskoj berzi nastavljen je i danas. Indeks Belex15 se izgubivši 0,61 odsto zadržao na trocifrenoj vrednosti, dok je Belexline oslabio 0,32 odsto.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2008.

16:51

Default images

Promet je vredeo 107,13 miliona dinara (1,39 miliona evra). Učešće stranih investitora bilo je više od 39,5 odsto u ukupnoj i par procenata veće u trgovini akcijama, pri čemu u kupovini akcija više od 51, a u prodaji od 31 odsto.

U kontinuiranoj trgovini najviše je izgubilo Globos osiguranje [GLOS], neznatno više od 13 procenata, i sada je sa cenom od hiljadu dinara na novom minimumu za godinu dana.

Na dosadašnjem minimumu završila je hartija Komercijalne banke [KMBN] kojoj je cena danas pala devet procenata, na 40 hiljada dinara. Energoprojekt [ENHL], holding sa A Listinga, bio je u padu gotovo šest procenata, na 988 dinara, uz solidan promet od 6,23 miliona dinara.

Još jedna članica Prajm marketa je medju većim gubitnicima – Metals banka [MTBN], koja se s padom od 2,56 odsto spustila na novi dosadašnji minimum od 19 hiljada dinara. U prometu je bilo 16 hartija novosadske banke.

Dobitnike predvodi Galenika Fitofarmacija [FITO] rastom od 17,48 odsto kojim se akcija zemunske firme izdigla sa dan ranije ubeleženog najnižeg nivoa za godinu dana. Međutim, u prometu je bila samo jedna hartija proizvođača hemikalija.

Po više od šest procenata na vrednosti su dobili Agrobanka [AGBN], AIK banka [AIKB] i Planum [PLNM]. Ostvareni su solidni prometi - akcijama niške banke trgovalo se za 18 miliona dinara a beogradske za 4,89 miliona, dok je promet sa hartijama Planuma vredeo 7,47 miliona.

Rast nešto veći od tri procenta ubeležilo je Dunav osiguranje [DNOS] uz poveći promet od 11,11 miliona dinara. U grupi akcija sa većim prometom našla se i Sojaprotein [SJPT] sa 11,63 miliona dinara. Hartiji te članice A Listinga cena je pala za trećinu procenta, na 1.371 dinar.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene investitori su najveće interesovanje pokazali za DDOR Novi Sad [DDNS] i promet je dostigao 6,24 miliona dinara, a akcija je menjala vlasnika po devet hiljada dinara, nešto više od procenta skuplje nego u prethodnoj trgovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: