"Pronaći strateškog patnera za Jat"

Stručnjaci IZIT-a ocenili su da država mora što pre da pronađe strateškog partnera za Jat ervejz, jer u suprotnom ta kompanija neće moći da opstane.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.10.2008.

14:12

Default images

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT), Saša Đogović, rekao je na konferenciji za novinare da je tu kompaniju trebalo privatizovati prošle godine, navodeći da je država "podbacila" po pitanju Jata i da je što pre potreban strateški partner i to bez tendera.

Prema njegovim rečima, država mora da bude strateg preduzetnik i da ima viziju razvoja i plan za privlačenje stranih investicija.

"Srbija nema stratešku viziju razvoja zemlje", rekao je Đogović i kao loše naveo što projekat autoputa Horgoš-Požega nije doveden do kraja, a u zastoju je i privatizacija Rudarsko-topioničrskog basena Bor.

Đogović je rekao da IZIT podržava gasni aranžman sa Rusijom i dolazak Fijata u Kragujevac, jer je to u svakom smislu dobro za ekonomiju Srbije.

On je napomenuo i da je aranžman sa Rusijom doprineo dolasku Fijata, jer preko povezivanja Srbije sa Rusijom, računa i na to tržište, gde Srbija ima preferencijalni tretman.

Govoreći o jednostranoj primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Đogović je rekao da Srbija treba da počne da usklađuje svoje zakone sa EU, kao i da sprovede mere sa sprečavanje kriminala i korupcije.

"Treba da se radi na usklađivanju propisa, jer je to u interesu same Srbije", rekao je Đogović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: