Smederevac uspešno greje i strance

Fabrika "Milan Blagojević" je za devet meseci ove godine proizvela i domaćem i stranom tržištu isporučila sto hiljada različitih vrsta šporeta na čvrsto gorivo.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2008.

11:07

Default images

Najprodavaniji šporeti sa oznakom "MBS", su bili upravo klasični modeli, "smederevac" i "rojal", ali se sve više traže i robne marke "hera" i "vesta", dok je luksuzni "magnum" kupce našao i u SAD, Luksemburgu, Makedoniji, Sloveniji i drugim državama, navodi se u saopštenju kompanije.

"Sada je već izvesno da ćemo gotovo udvostručiti prošlogodišnju prodaju", naglasio je Stanko Tomović, generalni direktor poslovnog sistema Invej, u čijem je sastavu i „Milan Blagojević”.

U planu je da se do kraja godine proda oko 150 hiljada šporeta, što je značajan pomak u odnosu na prošlogodišnjih 90 hiljada, predočio je Tomović i kazao da je značajnom porastu prodaje doprinela značajno bolja tehnologija proizvodnje u odnosu na raniju, zatim redizajnirani šporeti, ali i obučeni kadrovi, koji temeljno rade na svakom šporetu.

"Uporedo sa prodajom šporeta na čvrsto gorivo, značajno se prodaju i mini elektrici, koje smo tek ove godine počeli da proizvodimo", objasnio je Tomović i naglasio da je taj proizvod, zahvaljujući modernom dizajnu, kvalitetu i efektima koje pruža, bukvalno preko noći postao sastavni deo mnogih domaćinstava, vikendica, hotela i drugih objekata.

Smederevsku fabriku „Milan Blagojević” privatizovao je novobeogradski Invej koji je, kako se navodi, uložio mnogo sredstava u staru firmu i dotrajale linije, koje postoje više od 80 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: