Dinkić:4,2 mlrd. dolara investicija

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić kaže da će do kraja godine Srbija privući oko 4,2 milijarde dolara direktnih stranih investicija.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2008.

16:59

Default images

On je rekao da će u narednim godinama Srbiji biti potrebno između šest i osam milijardi dolara investicija godišnje i dodao da su slabiji rezultati u privlačenju stranih investicija u Srbiju posledica izborne godine.

Dinkić je izrazio očekivanje da će stvaranjem povoljnih uslova za poslovanje u lokalnim samoupravama doprineti da Srbija privuče više investicija svrsta se u red srednje razvijenih zemalja.

On je rekao da se Srbija nalazi u drugoj, završnoj fazi tranzicije, u kojom će preovlađivati "grinfild" investicije i ukazao na potrebu da što više opština u Srbiji stvori povoljnije poslovno okruženje za privlacecnje investicija.

Dinkić je istakao primer Inđije koja je uklonila mnoge barijere za dolazak stranih kompanija i postala uzor svim gradovima u Srbiji, i posebno ukazao na slučaj grada Kragujevca, koji je od "grada gubitaša" i preduzeća koji posluju kao da su još u socijalističkom režimu, juče ugovorom sa FIAT-om otvorio sebi put u uspešnu budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: