Inflacija u septembru je 0,2 odsto

Infalcija je u septembru iznosila 0,2 odsto, a ovogodišnji rast cena bio je 6,7 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

15:38

Default images

Cene robe u septembru su više za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mesec, a cene usluga za 0,4 odsto.

Troškovi života u Srbiji u septembru ove godine u odnosu na prethodni mesec u proseku su viši za 0, 9 odsto, dok su u odnosu na decembar 2007. troškovi života povećani za 6,8 odsto.

Razlika između indeksa cena na malo i indeksa troškova života posledica je različitog uticaja rasta cena pojedinih artikala na formiranje ovih indeksa.

Cene poljoprivrednih proizvoda u septembru 2008. godine u odnosu na prethodni mesec više su za dva odsto,a na to je uticalo sezonsko kretanje cena povrća i voća, dok su povećane i cene jaja i ribe.

Cene industrijsko prehrambenih proizvoda u proseku su više za 0,5 odsto, a zabeleženo je povećanje cena prerađenog povrća i voća, svežeg mesa i mesnih prerađevina, šećera i konditorskih proizvoda.

Cene pića su u proseku povećane za 0,8 odsto, kao i duvana za 9,5 odsto, dok su industrijsko neprehrambeni proizvodi u proseku pojeftinili za 1,2 odsto, a zabeleženo je i pojeftinjenje naftnih derivata.

Cene usluga u proseku su povećane za 0,4 odsto. Poskupele su zanatske, stambeno-komunalne i usluge društvene zaštite, dok se cene ostalih usluga nisu bitnije menjale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: