Savetnik za Aerodrom do kraja 2008.

Do kraja godine mogao bi da bude raspisan tender za privatizacionog savetnika za Aerodrom "Nikola Tesla", kaže generalni direktor Bojan Krišto.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2008.

08:34

Default images

Savetnik će u roku od godinu dana pripremiti privatizaciju aerodroma. Aerodrom će biti privatizovan kroz javnu ponudu akcija, što podrazumeva reorganizaciju preduzeća, promenu statusa, unapređenje zakonskog statusa i jasan plan razvoja, objasnio je on.

Krišto je ocenio da će akcije aerodroma, koje će se uskoro naći na berzi, "biti pravi hit" i da će boljem poslovanju tog preduzeća doprineti i privatizacija Jata, jer će to omogućiti otvaranje tržišta.

On je ukazao da će odluku koliki će procenat Aerodroma "Nikola Tesla" biti privatizovan doneti Vlada Srbije, a neke predloge će dati i privatizacioni savetnik.

"Mislim da neće biti privatizovano više od 50 odsto, a najrealnija očekivanja su da bude privatizovano između 30 i 32 odsto. Ideja je da 15 odsto dobiju građani, da 15 odsto bude inicijalna javna ponuda i da preostala dva-tri procenta dobiju sadašnji i bivši zaposleni", rekao je Krišto.

On je naveo da je teško utvrditi vrednost Aerodroma "Nikola Tesla" jer to preduzeće nije na berzi - "kada ste na berzi, onda po akcijama znate koliko vam preduzeće vredi".

"Naša procena iz decembra prošle godine je izmedju 150 i 200 miliona evra, mada uzimajući u obzir da nam profitne stope stalno rastu, mislim da je vrednost i veća. Pravi pokazatelj biće izlazak na berzu", kazao je direktor aerodroma.

On je izrazio uverenje da će vrednost aerodroma pri privatizaciji biti četiri do pet puta veća nego u novembru prošle godine, kada je on došao na mesto generalnog direktora, kao i da nije nemoguće da njegova vrednost u tom trenutku iznosi i 800 miliona evra.

Krišto je izrazio i očekivanje da će za godinu dana "lou kost" kompanije doći i na Aerodrom "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: