Vršački vinogradi ulažu 11,4 mil. €

Planirane investicije u kompaniji Vršački vinogradi u narednom periodu su 11,4 miliona evra, kaže direktor marketinga tog preduzeća Marin Turika.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2008.

08:22

Default images

Najavljene investicije, koje se već uveliko sprovode, odnose se na nove mašine za punjenje vina i etiketiranje, opremu za preradu groždja i negu vina, kao i na redizajn ambalaže koja je prilagođena savremenim potrebama trzišta, izjavio je Turika.

On je dodao da poseban značaj za bolje uslove za uzgoj i proizvodnju grožđa predstavlja i namenska investicija kompanije od dodatnih 1,2 miliona evra u sistem za navodnjavanje koji će biti instaliran na 300 hektara vinograda, a čija je realizacija planirana do kraja ove godine.

Inače, ove godine, kako je rekao Turika, očekuje se prinos od 800 do 830 vagona grožđa, boljeg kvaliteta nego prosle godine koja je važila za veoma dobru. Podrumski kapaciteti kompanije "Vršački vingradi" iznose 34,2 miliona litara.

"Vršački vinogradi" posluju kao Akcionarsko društvo od 1998. godine, a privatizovani su 11. juna 2007. godine, posle tendera koji je trajao četiri i po godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: