Indeksi ponovo pali, ovaj put blago

Indeksi akcija na Beogradskoj berzi su dvanaesti uzastopni dan u padu. Belex15 je oslabio 0,42 odsto, a Belexline 0,28 odsto.

Izvor: Beta

Sreda, 09.07.2008.

16:01

Default images

Promet je vredeo 645,32 miliona dinara ili 8,16 miliona evra i bio je više nego dva puta veći nego prethodnog dana pri čemu je u trgovini akcijama Univerzal banke [UNBN] ostvareno pet šestina ukupnog prometa.

Učešće stranih investitora bilo je nepunih 50 procenata u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija samo pet i po odsto, a u prodaji nepuna 94 procenta.

U kontinuiranoj trgovini najviše je izgubila Alfa plam [ALFA], šest procenata, uz neveliki promet, dok su po tek nešto manje od šest odsto pale cene Navipa [NAVP] i Kredi banke [CYBN]. Novosadska Metals banka [MTBN] ubeležila je minus od četiri i po procenta uz solidan promet od 18,43 miliona dinara, dok je Meser Tehnogasu [TGAS] cena pala neznatno više od četiri odsto.

Među dobitnicima se izdvojila Voda Vrnjci [VDAV] sa dvocifrenim rastom, od 16,45 odsto, ali sa samo jednom hartijom u prometu. Hartije Zorka farme [ZOPH] poskupele su 7,69 odsto, Informatike [INFM] bezmalo sedam procenata, Tigra [TIGR], preduzeća sa A Listinga, malo više od šest odsto, a Velefarma [VLFR] tri i po procenta.

Prometom je ponovo dominirala Univerzal banka [UNBN] sa 548,52 miliona dinara uz cenu od 21.661 dinar po hartiji, procenat i po nižu nego u prethodnoj trgovini. U trgovini akcijama Agrobanke [AGBN] ostvaren je promet od 14,22 miliona dinara, akcijama Sojaproteina, prerađivača soje sa A Listinga Berze, trgovalo se za 11,57 miliona a hartijama Jubmes banke [JMBN] za 11,33 miliona.

Kod trgovine po metodu preovlađujuće cene najprivlačnija ulagačima je bila kuršumlijska Planinka [PLNN] i promet je vredeo 2,3 miliona dinara. Akcija tog hotelskog preduzeća menjala je vlasnika po stabilnoj ceni od 28.200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: