Kosovo traži 1,4 milijarde evra

Vlasti u Prištini tražiće na donatorskoj konferenciju o Kosovu pomoć od 1,4 milijarde evra, preneli su prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.07.2008.

14:42

Default images

Ministar ekonomije i finansija u privremenoj vladi Kosova Ahmet Šalja izjavio je da će ta budžetska pomoć biti od velike koristi za Kosovo, a vlada će odlučivati o prioritetnim projektima u koje bi taj novac bio uložen.

Uoči donatorske konferencije, 11. jula u Briselu, on je kazao da je vlada Kosova dobro pripremljena za taj skup i da očekuje da će dobiti 1,4 milijarde pomoći.

Šalja je rekao da izdvajanje za Kosovo na donatorskoj konferenciji može da bude i veće, ali i manje od očekivane sume, i da to, pre svega, zavisi od okolnosti i opšte političke spremnosti i od toga u kom će pravcu da se razvija privreda Kosova.

Na donatorskoj konferenciji o Kosovu biće i predstavnici srpske zajednice u kosovskoj vladi i skupštini.

Ministar za povratak Boban Stanković će u Briselu, kako je najavljeno, predstaviti projekte koji se odnose na poboljšanje života Srba.

Na skup u Briselu su pozvane zemlje i organizacije koje su izrazile spremnost i obavezu i koje su zainteresovane da pomognu Kosovu, medju kojima su države EU,

Svetska banka, Evropska banka za investicije, Evropska banka za razvoj, Islamska banka za razvoj, Japan, Kanada, Turska, SAD i druge zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: