Vahali gradi 12 brodova u Beogradu

Kompanija za brodogradnju Vahali najavila je da će u narednih godinu dana u Beogradskom brodogradilištu proizvesti 12 brodova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.07.2008.

09:00

Default images

Holandski “Vahali Service and Marine” planira da u narednih godinu dana u Beogradu proizvede deset brodova bagera, jedan brod kontejner do jula 2009. i jedan putnički brod do aprila iste godine.

Sledeće godine će početi izgradnja putničkog broda dužine 135 metara, što je više od dužine dva i po olimpijska bazena, a izgradnja bi trebalo da bude završena u martu 2010. godine.

Prema podacima Vahalija, ta kompanija je 2007. u beogradskom brodogradilištu izgradila najveći brod ikada napravljen u Srbiji, moderni teretnjak "Beluga skajsejls", dužine veće od 100 metara i opremljen sistemom tegljenja koji omogućava uštedu goriva od 10 do 35 odsto u zavisnosti od vetra. Vahali je holandska kompanija koja od 2005. godine zakupljuje prostor beogradskog brodogradilišta. Kompanija je osnovana 1923. u Holandiji, u Srbiju je došla 2005. godine, kada je sklopila sporazum o saradnji sa vlasnikom Beogradskog brodogradilišta “Kargo logističkim centrom”.

Kako navode u Vahaliju, ta firma je u brodogradilište uložila 2,5 miliona evra. Vahali je brodove u Beogradskom brodogradilištu počeo da pravi 2006. godine i od tada je proizveo više desetina trupova brodova bagera, jedan brod gurač, tri tankera i tri broda kontejnera.

Prema podacima Agencije za privredne registre, “Vahali Service and Marine” u Srbiji je prošlu godinu završio sa zaradom od 1,4 miliona dinara, a promet je iznosio 170,9 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: