SIEPA: Izvoz hrane za 5 miliona $

Srpske prehrambene kompanije dogovorile izvoz vredan pet miliona dolara na sajmu delikatesne hrane Fensi fud u Njujorku, objavila Agencija za promociju izvoza Srbije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.07.2008.

08:48

Default images

Na sajmu u Njujorku 12 prehrambenih firmi iz Srbije je imalo više od 500 kontakata sa potencijalnim kupcima iz čitavog sveta, od čega 70 ozbiljnih, koje bi vrlo brzo trebalo da rezultiraju izvozom od pet miliona dolara, kažu u agenciji SIEPA.

To je bilo četvrto učešće srpskih firmi na sajmu na kojem je više od 180 hiljada proizvoda izložilo 2.400 učesnika iz 70 država. Nastup srpskih firmi na nacionalnom štandu ogranizovala je SIEPA.

Fensi fud sajam održava se u tri različita termina u Čikagu, San Francisku i Njujorku, od kojih je njuroška izložba najveća i najposećenija. Na nacionalnom štandu "Prirodna Srbija", od 29. juna do 1. jula, bilo je izloženo srpsko voće, džemovi, ajvar, sokovi, pečurke, rakije i konditorski proizvodi.

Srbiju su predstavljati Igda impeks, Fudlend, ITN, ML, Jugprom i Sikoberi, Art-Ival, Rembrako koji će predstaviti napitke od kafe, vinarija Vorld ov vajn, Marni, Areks marcipan i Rakija bar. Nastup srpskih firmi na sajmu finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: