Počela rekonstrukcija BEK-a

U zrenjaninskoj industriji mesa BEK počeli su radovi na rekonstrukciji fabrike, potvrdio je direktor Dragomir Petrović.

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

13:23

Default images

BEK će, prema njegovim rečima, biti prva klanica u Srbiji u kojoj se radi sveobuhvatna rekonstrukcija. "Rok za uvođenje novih tehnologija u skladu sa propisima Evropske unije za izvozne klanice trebalo bi da bude 1. januar 2009. godine i mi smatramo da samo totalnom rekonstrukcijom možemo da dobijemo potrebne sertifikate", rekao je Petrović.

Sa nemačkim proizvođačem već je, kako je objasnio, ugovorena najsavremenija oprema koja će biti dopremljena kada se saniraju pogoni.

Početak proizvodnje u BEK-u očekuje se u februaru iduće godine, a planirano je uposlenje više od 160 radnika.

"Planom reorganizacije je predviđeno zapošljavanje 160 radnika, ali se nadamo da će taj broj biti veći. Tim planom je određeno da uložimo 3,5 miliona evra u obezbeđivanje uslova za proizvodnju, a uložićemo skoro 20 miliona evra," istakao je Petrović.

On je dodao da su radnicima isplaćena sva dugovanja.

BEK je pre dve godine kupila beogradska firma "Probekon", a država je novom vlasniku otpisala 485 miliona dinara potraživanja, kako bi se pokrenula proizvodnja, a radnici su potpisali ugovor kojim su se odrekli dela plata. Ubrzo posle toga je podnet zahtev za pokretanje stečajnog postupka i radnici su ostali bez posla.

Agencija za privatizaciju je, posle višednevnog štrajka radnika, krajem prošle godine poništila ugovor o privatizaciji BEK-a zbog nepoštovanje kontinuiteta delatnosti i kršenje radno-pravnih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: